Idealny przepis na pizzę nie istn…
Każdy kto uwielbia pizzę doceni ten przepis. Jest niezwykle szybki, prosty i można go przyrządzić na wiele sposobów. Świetnie nada się na spotkania towarzyskie. Co więcej – pinsa, której używam w tym przepisie ma naprawdę ładny skład. Stanowi świetną alternatywę dla mrożonek. Osobiście kupuję pinsę w lidlu. Nie ma jej w stałej ofercie, jednak często pojawia się przy chlebie tostowym i tortillach. Zdjęcia etykiety i składu poniżej.
Składniki:
- 1 opakowanie pinsy z lidla,
- około 100-150g sosu do pizzy z mutti / passaty pomidorowej doprawionej,
- ulubione warzywa: polecam pieczarki, cebulę czerwoną, paprykę, oliwki,
- kilka plastrów prosciutto, lub usmażonego w ulubionych przyprawach kurczaka,
- ser mozzarella tarty,
- dowolna odmiana sałaty.
- Dodatki: ketchup i / lub sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, odrobiny majonezu (polecam go vege
z biedronki), świeżo sprasowanego czosnku, soli i pieprzu.
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzewam do 200 stopni (grzanie góra – dół).
- Na blachę wykładam papier do pieczenia. Układam na niej pinsę. Polewam ją i rozsmarowuję passatą / sosem do pizzy.
- Następnie ozdabiam pinsę pokrojonymi drobno warzywami oraz posypuję startym serem.
- Na koniec dodaję prosciutto.
- Wkładam do piekarnika na około 8 minut.
- Podaję z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Poniżej skład pinsy i jej wartości odżywcze: